søndag 27. januar 2013

Første menyen i 2013

Om me har stengt ein månad betyr ikkje det at me ligg i sofaen:)
Det er litt av kvart som me nyttar høvet til å gjera no når det er stille, me er m.a. i gang med å innreida Florslemmen (loftet til fjøsen) til pauserom og kontor, begge deler rimeleg naudsynt. Me reinskar opp i papir og rekneskap, prøver å vera litt glupe i marknadsføringa, finpusser internkontrollar og legg gode planar for året framføre oss.

På fredag startar me opp att i år, og her er årets første meny full av god mat laga frå grunnen, så til dykk som har gjenge svoltne gjennom januar er dette berginga:)


Store Ringheim Meny veke 1


Forrettar
Vossolakserullettar med urtedressing og salatmiks
Kr 115,-

Tomat bisque suppe med fetaost og heimabakt brød
Kr 105,- 

Hovudrettar

Langsteikt lambafilet med skogssoppsaus med sopp frå Vossaskogane og potet/fennikelpure.
Kr 315,-

Ovnsbakt laks med pesto, polenta og kvitvinssaus
Kr 285,- 

Dessertar
Sjokoladekaka med tranebær servert med is frå Alm Gard
Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat
Kr 115,-

Is frå Alm Gard
Kr 105,-


 

onsdag 19. desember 2012

Meny veke 52

Siste sjans til god mat i trivelege omgjevnader her hjå oss før jol:)
Me har bra lambafilet av Vossalam - kan tilråast.

Store Ringheim Meny veke 52
 

Forrettar

Salat med fetaost
Kr 95,-

Rekecocktail
Kr 105,-
 
Lambasuppe Libysk type
Kr 95,-

 

Hovudrettar

Langsteikt lambafilet med skogssoppsaus med sopp frå Vossaskogane og krydra poteter.
Kr 315,-

Steikt Yellowtale fisk med urtebulgur og kvitvinssaus
Kr 285,-

 

Dessertar

Verrin med Ringheimsjordbærmousse og pasjonsfrukt, servert med friske bær.
Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat
Kr 115,-

Is frå Alm Gard
Kr 105,-

www.storeringheim.no tlf 95406135, post@storeringheim.no

torsdag 13. desember 2012

Me startar med friskt mot

Gamlahuset er tomt og me set i gang med å realisera planane me har for det.
Skal Store Ringheim verta eit ekta gjestetun lyt det sjølvsagt vera ein stad gjestene kan overnatta og det har me tenkt dei skal gjera i Gamlahuset.
Me tenkte i utgangspunktet at det ikkje skulle vera så vanskeleg å få det til for huset såg rimeleg bra ut, men så er det no ein gong slik at mykje rart kan finnast i ei pakke med fint papir..

Vår mann i restaurering, Vidar Hefte, rulla inn i tunet med arbeidsfolka sine og byrja å "pakka ut" pakko og det viste seg snart at det var litt kattar i sekken.
Huset er frå 1860 så det skulle vel berre mangla at det ikkje var eit og anna som måtte bøtast men her vart det litt i øvre leiet.
Me fekk etterkvart same kjensla som ein har i tannlækjarstolen medan ein ventar på resultatet av røntgenbileta..

Her er litt bilete
 

onsdag 12. desember 2012

Meny veke 51

Her er årets siste meny sidan me stort sett har stengt i jolaveko.)
Alt er sjølvsagt godt men me vil gjerne framheva vår kvitvinsbraisserte lambahøgrygg, makan til godt og møyrt lambakjøt skal ein leita lenge etter!
Ein gjest spurde i dag om korleis me fekk kjøtet så møyrt og eg kunne ikkje svara anna enn at ein treng tolmod, dette er ikkje hurtigmat - god mat tek tid.

Så vil eg og minna om sundagstilbodet vårt:
Svineribba med sprø svor, medisterpølse og tradisjonelt tilbehøyr fulgd av kaka med is og kaffi til kun kr 250,- pp
Ingen grunn til å kava med middag heima - ta heller ei roleg stund her hjå oss:)


Store Ringheim Meny veke 50 

Forrettar
Tunfiskmousse med toast og urtesaus
Kr 105,-

Spekemattallerken med lokal spekemat og flatbrød
Kr 115,-

Middelhavstype fiskasuppe
Kr 95,- 
 

Hovudrettar

Kvitvinsbraisert lambahøgrygg servert med fennikel/potetpuree og skogsoppsaus med sopp frå Vossaskogane
Kr 305,-

Dampa steinbit med polenta og grønsaker
Kr 285,- 
 

Dessertar
 
Pærer kokt i raudvin med vaniljeis og sjokoladesaus
Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat
Kr 115,-

Is frå Alm Gard
Kr 105,-

www.storeringheim.no tlf 95406135, post@storeringheim.no

torsdag 6. desember 2012

Jolalunsj, jolaavslutting

Jola nærmar seg og dei fleste skal ha ei eller anna slags samkome for å markera den komande jola og slutten på året.
Det er ikkje alle som synest eit stort jolabord er den rette måten å markera dette på men heller ein lunsj eller ein middag i lag med kollegaer eller gode vener.
Me har den perfekte staden for slike samlingar og vil i tida fram til og med 22.12. ha ope for slike samlingar kvar dag.
Ta kontakt med oss på 95406135 så kan me laga eit opplegg som passar deg enten det no er full middag eller eit enklare opplegg - me prøver så langt me kan å laga gode råmer for akkurat di tilstelling.
Me lagar både jolamat og annan mat. Me har pinnakjøt frå eigen produksjon av råstoff frå Selheim, lambafilet, lambahøgrygg, boergeit, ytrefilet frå Selheim, Danske smørbrød, gryterettar....kort sagt det meste så om de ynskjer ei markering av at jola kjem og året endar i spesielle og koselege omgjevnader er Store Ringheim absolutt staden:)

onsdag 5. desember 2012

Meny veke 50

Her er menyen for veke 50, nyskapinga denne veka er kvitvinsbraisert lambahøgrygg - skikkeleg godt:)


Store Ringheim Meny veke 50

Forrettar

Tunfiskmousse med creme fraiche og urtesaus
Kr 105,-

Gresk salat
Kr 105,-

Lambasuppe etter oppskrift frå Libya
Kr 95,- 

Hovudrettar

Kvitvinsbraisert lambahøgrygg servert med potetpuree og skogsoppsaus med sopp frå Vossaskogane
Kr 305,-

Ovnsbakt lysingfilet med polenta med urter og kvitvinssaus
Kr 285,- 

Dessertar

Creme Catalana med ferske bær
Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat
Kr 115,-

Is frå Alm Gard
Kr 105,-

www.storeringheim.no tlf 95406135, post@storeringheim.no

fredag 30. november 2012

Meny veke 49

Her er menyen for veke 49


Store Ringheim Meny veke 49

 Forrettar

Rekecocktail
Kr 95,-

Salat med steikt kjukling, balsamico/sennepsdressing
Kr 105,-

Tunfiskmousse med varmrøykt laks servert med salat, reker og dressing.
Kr 105,-
 

Hovudrettar

Langsteikt oksefilet frå Selheim servert med søtpotet/fennikel stappe og saus med sopp frå Vossaskogane.
Kr 320,-

Ovnsbakt steinbitfilet med grøne linser, kvitvinssaus og grønsaker
Kr 285,-
 

Dessertar

Verrin med jordbærsaus av Ringheimsbær og ferske bær
Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat
Kr 115,-

Is frå Alm Gard
Kr 105,-

www.storeringheim.no tlf 95406135, post@storeringheim.no

Hotell i særklasse



Me er i gang med å byggja om gamlahuset på garden til eit lite hotell - og det skal sjølvsagt verta eit hotell i særklasse:)
Ikkje som i Fawlty Towers sjølvsagt, og spesielt ikkje med meg som Basil Fawlty - nei, detta skal verta eit verkeleg hotell i særklasse.

Råmaterialet er det gamla hovudhuset på garden som er frå omlag 1860 og den gamla årestova som er frå byrjinga av 1700 talet.
Desse to husa er det så planen å forsiktig restaurera attende til opprinninga så ikkje sjela i husa går tapt.

Deretter vert det laga til eitt rom i stovo og eitt i kjøkjen i første høgda, desse får kvar sitt bad i kammerset. I andre høgda vert det likeeins Det vert også eit spesielt rom i årestovo med litt sota vegger, hol i taket og kanskje eit skrymt i veggen.

Me kallar dette hotell sjølv om det berre er 5-6 rom for me har tenkt å ta med all komfort frå eit godt hotell inn i dette gamla, fattigsleg utsjåande huset og  frukosten vert servert i løo.

Me trur det er ein trend at folk ynskjer ein annan setting enn eit typisk hotell når dei er ute og reiser men at dei ikkje vil gje slepp på komforten i eit godt hotell.
Me vil møta denne trenden ved å ta ut innhaldet i eit godt hotell og setja det inn i vårt autentiske gamle gardstun, på den måten kan våre gjester få med all den atmosfæren som ligg her i det gamle tunet, med dei gamle husa og ei slåande utsikt og samstundes ha full komfort.

Me kjem til å oppdatera dykk her på bloggen etterkvart som bygginga skrid fram og vonar de vil fylgja med og dela med andre.
 

tirsdag 27. november 2012

Nytelse på låven

Nytelse på låven - det er overskrifta på eit uvanleg godt innslag i BT og BT Nettavisen

Me hadde journalist Siv Sævrås og fotograf Rune Sævig på besøk ein heil dag og me hadde inntrykk at dei treivst godt i den for høvet jolapynta løo.

Og resultatet viste seg å verta svært bra, ta ein titt på innslaget via linken og sjå sjølv, me meiner dei har fått fram kjernen i det me vil driva med.

Godt gjort!
 

torsdag 22. november 2012

Førejolshelg - pinnakjøt - kos og romantikk

Er det nokon som kunne tenkja seg ein kjekk kveld med god mat (pinnakjøt eller ala carte) i lag med gode vener, kjærasten, kåno (som og sjølvsagt kan vera kjærasten:o)) ein kveld no i førejolstida?

Fredag 30.11. er ein slik dag. Den dagen har me ikkje fyllt opp med store lag og halloi men me lagar gjerne pinnakjøt til dekan som vil ha ein roleg kjekk kveld i ei jolapynta løe.

De som vil eta god mat i skinet av levande ljos, sjå kvarandre djupt inn i augo, sleppa skuldrane ned og ta inn ro og jolastemning no rett før advent.

Ring oss seinast dagen før om de vil ha pinnakjøt så svingar me opp med nydeleg heimalaga pinnakjøt og kaffi og kake med is til ein overkomeleg pris.

Hjarteleg velkomne kjære de:)
 

mandag 12. november 2012

Meny veke 46

Ny veke, ny meny. No har Vossalammet gjort sitt inntog på menyen

Store Ringheim Meny veke 46

 

Forrettar

Gresk salat med fetaost

Kr 95,-

Oksecarpaccio med balsamico/olivensaus

Kr 105,-

Beduin lambasuppe med heimalaga brød

Kr 95,-

 

Hovudrettar

Langsteikt lambafilet frå Selheim med raudvinssaus med sopp, poteter og steikte grønsaker.

Kr 320,-

Dampa Vossolaksfilet med grøne linser og grønsaker

Kr 285,-

 

Dessertar

Sjokoladekaka med is frå Alm Gard

Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat

Kr 115,-

Is frå Alm Gard

Kr 105,-

www.storeringheim.no tlf 95406135, post@storeringheim.no

fredag 9. november 2012

Meny veke 45

Her er menyen veke 45


Store Ringheim Meny veke 45

 

Forrettar

Rekecocktail.

Kr 95,-

Skinkerullettar av Tveiteskinke med melon og balsamico.

Kr 105,-

Bisque toamtsuppe med feta

Kr 95,-

 

Hovudrettar

Okse ytrefilet frå Selheim med raudvinssaus med sopp, grønsaker og steikte poteter.

Kr 320,-

Ovnsbakt steinbit med maispolenta, urter og kvitvinssaus

Kr 285,-

 

Dessertar

Eplakaka med iskrem frå Alm Gard

Kr 115,-

Ostatallerken med sylta Cumquat

Kr 115,-

Is frå Alm Gard

Kr 105,-

www.storeringheim.no tlf 95406135, post@storeringheim.no