fredag 25. oktober 2013

Haust er tid for god mat

Hausten er over oss og hjå oss betyr det at lam i ulike variantar er faste innslag på menyen. Me er så heldige at me har ein lokal slaktar som berre tek inn dyr frå nærområdet og sikrar oss dermed kjøt frå nærliggjande fjellbeite:)
Hjå same slaktaren får me både hjorte og oksekjøt som dukkar opp p¨å menyane våre når me har tilgang.

Naturen er i det heile ein god leverandør hjå oss, me plukkar sopp og bær, litt urter og litt vilt og fisk kjem stadig innom menyane våre og gjev gjestene tilgang til litt uvanlege smakar no idesse halvfabrikata tidene.

Menyane skiftar med ujamne mellomrom så det kan godt vera at de har lese den som kjem nedanføre før de kjem og så er det noko anna på menykartet den veka, men fortvil ikkje - alt er godt:)

For grupper lagar me eigne menyar etter kva ynskje dei har, pinnakjøt og smalahove er ikkje noko problem men det må tingast nokre dagar før sidan me er nøygne på koketid og servering, detta er ikkje ala carte mat.



Meny hausten 2013

 

Forrettar

Tradisjonsmat med sprakasaus

KR 115,-

 
Jerusalem krema artisjokksupan med røykt Vossolaks og heimalaga brød

Kr 95,-

 


Hovudrettar

Indrefilet frå Selheim Gardsslakteri, steikte poteter og grønsaker, servert med heimalaga bernaisesaus

Kr 325,-

 
Vossalam indrefilet servert med potetpure, steikte grønsaker og raudvinssaus med sopp frå Vossaskogane

Kr 325,-

 
Dampa laks servert med grøn aspargesog kvitvinssaus

Kr 285,-

 

 Dessertar

Ostetallerken

Kr 115,-

 
Heimalaga Creme Brulee

Kr 105

 

Iskrem frå Alm Gard

Kr 105,-