fredag 25. juli 2014

Sommarmeny 2014

Mario Vasconcelos styrer kjøkenet no og det er dermed vorte litt Portugisisk vri på menyen vår som me startar med i dag og som varar litt ut i september.
Men Portugisisk vri tyder sjølvsagt ikkje Portugisiske råvarer, dei hentar me framleis så lokalt som råd frå Selheim (Voss Gardsslakteri), Homlagarden (økologisk kalkun) og fisk frå havet utanføre her via Domstein.

Menyen er sett opp slik med to kalde forrettar, to varme, tre fiskerettar, tre kjøtrettar, fire rettar til dei mindre svoltne eller lunsjgjester og 5-6 dessertar.

Her kan då gjestene velja rettar til tre rettarstilbodet på kr 450 eller fire rettarstilbodet til 500,-, me har også ulike vinpakker som passar til desse tilboda.

Meny

Kalde Forrettar

Kald, frisk melonsuppe med Porto LBV og mynte
Kr 110,-

Røykt laks med ruccola og urte/olivenolje
Kr 115,-

Varme Forrettar

Cappuchino av sopp frå Vossaskogane med fløyte og sprøtt bacon (suppe)
Kr 120,-

Portugisiske mini torskepannekaker med tomat og koriandersalat.
Kr 135,-

Hovudrettar - Fisk

Torskeduett på salta blanda paprika og kneppte poteter med urter
Kr 295,-

Villaks grilla med selleripuree og ferske grønsakstenger
Kr 290,-

Dagens fisk frå Domstein
Kr 285,-

Hovudrettar -  Kjøt

Svinenakke steikt i kvitlauksolivenolje, heimalaga potetchips, blanda salat og grilla ananas
Kr 300,-

Langsteikt lårfilet av økologisk Kalkun frå Homlagarden i Hardanger med aspargesrisotto og cherrytomater
Kr 315,-

Langsteikt entrecote frå Selheim med gulrotpuree, steikte poteter og tartarsaus.
Kr 310,-

Pasta og Risotto

Risotto med sjømat
Kr 250,-

Risotto med fersk skogssopp frå Vossaskogane
Kr 220,-

Tagliatelli med røykt torsk og korianderolivenolje
Kr 225,-

Spaghetti med bacon, egg og Gran Padanaost
Kr 210,-

Dessertar

Jordbærmousse av Ringheimsjordbær med sprø karamell
Kr 110,-

Ananascarpacchio med sjokoladevulkan og vaniljeis
Kr 115,-

Eggpudding i fruktminestrone med kanel
Kr 110,-

Frukttallerken
Kr 100,-

Utval av is frå Alm Gard
Kr 105,-

Ostetallerken med utval av Norsk ost
Kr 120


Tre rettar tilbod kr 450,-     4 rettar tilbod kr 500,-   5 rettar og oppover kr 50,- pr rett.

Ta turen oppom, vel verdt bryet:)