mandag 5. november 2012

Tilbakemelding frå Ganefart

I dag fekk me denne hyggelege eposten frå Noregs Bygdekvinnelag, den inneheld årets evaluering frå Ganefart.


Kjære deltaker i Ganefart 2012!

Takk for at dere valgte å delta i årets konkurranse. I løpet av sommeren har om lag 80 personer rundt omkring i hele landet jobbet hardt for å besøke alle de påmeldte spisestedene, og nå er samtlige testbesøk overstått.

 

Testerne hadde mange kriterier de skulle undersøke, og stedene har fått en helhetlig vurdering. Vi har lagt mest vekt på bruk av lokale råvarer, lokal og nasjonal matkultur, samt hvor flinke stedene har vært i formidlingen av disse.

 

Ganefart er en konkurranse som har blitt arrangert annethvert år siden 2006. Dette er første gang vi prøver ordningen med at alle spisesteder får tilbakemelding uavhengig av om de går videre i konkurransen eller ikke. Vi ønsker å bidra til å motivere norske spisesteder til å satse mer på norsk matkultur, og håper disse tilbakemeldingene vil betraktes som en konstruktiv oppmuntring. Vi setter stor pris på deres deltakelse i år, og håper dere vil delta også neste gang. Sammen kan vi gi et løft til bevisstheten omkring norsk mat og kvalitetsråvarer!

 

Dette er deres tilbakemelding på bakgrunn av skjemaene testerne fylte ut.

 

 

Spisested: Store Ringheim Gjestetun

Dato besøkt: 26. juli 2012

 

Mat: Vossalaks; oksefilet; panna cotta

 

Laksen med saus og grønnsaker var innpakket som en fin gave og så svært delikat ut. Linsebønner ble servert ved siden av i egen skål. Dette så spennende ut. Oksefileten var nydelig anrettet oppå en potetpai. Grønnsaker og saus var lekkert lagt opp. Desserten så nydelig ut, pyntet med jordbær, krem og sjokolade. Smaksopplevelsen var veldig god. Laksen ga en svært positiv smaksopplevelse, og alle råvarene var nydelig tilberedt. Dette ville vært vanskelig å få til selv. Oksefileten var passe stekt og veldig mør. Nydelig saus med sopp hevet retten. Karakter 10/10 på både visuell presentasjon og smak.

Kommentar: Testerne fikk varme småbrød med hvitløkssmør mens de ventet, og kaffe inkludert. Det var også gode porsjoner av rettene. Meget bra.

 

En stor andel av rettene på menyen var typisk for regionen. Det var også en stor andel lokale råvarer anvendt i maten som ble testet. Opphavet til råvarene/rettene var greit og enkelt beskrevet i menyen. Lokal identitet var i stor grad synlig i markedsføringen av stedet. Menyen var liten, men ble byttet hver uke.

 

Betjeningen viste upåklagelig service, og var effektive og vennlige. De var også svært flinke til å presentere maten muntlig og svare på spørsmål. Karakter 10/10 på service. Lokalene var flotte og innbydende, og testerne ble tatt godt imot og fortalt om stedet. Inventaret var flott, og det var lyst og ryddig. Tydelig gjennomtenkt. Koselige sittegrupper. Interessante utstillinger. Behagelig musikk i bakgrunnen. Karakter 9/10 på atmosfære. Alt var nytt og rent, og ryddingen var godt organisert. Toalettet var også fint, men det manglet såpe. Karakter 9/10 på renhold og hygiene.

 

Var spesielt bra: Maten var nydelig tillaget og smakte kjempegodt. Stedet tilbyr gode matopplevelser i gjennomførte lokaler med et helhetlig konsept.

 

Forbedringspotensial: Lite å peke på. Området utenfor var kanskje litt uferdig, men så ut til å være under arbeid. Et spennende sted å følge utviklingen til.

 

 

 

Ta gjerne kontakt dersom dere har spørsmål eller tilbakemeldinger.

 

Ha en flott høst!

 

Med vennlig hilsen
Mari Gjengedal
Prosjektleder Ganefart 2012
Norges Bygdekvinnelag