I dag fekk me denne hyggelege eposten frå Noregs Bygdekvinnelag, den inneheld årets evaluering frå Ganefart.
Kjære
deltaker i Ganefart 2012!
Takk for at dere valgte å delta i årets konkurranse. I løpet av sommeren har om lag 80 personer rundt omkring i hele landet jobbet hardt for å besøke alle de påmeldte spisestedene, og nå er samtlige testbesøk overstått.
Takk for at dere valgte å delta i årets konkurranse. I løpet av sommeren har om lag 80 personer rundt omkring i hele landet jobbet hardt for å besøke alle de påmeldte spisestedene, og nå er samtlige testbesøk overstått.
Testerne
hadde mange kriterier de skulle undersøke, og stedene har fått en helhetlig
vurdering. Vi har lagt mest vekt på bruk av lokale råvarer, lokal og nasjonal
matkultur, samt hvor flinke stedene har vært i formidlingen av disse.
Ganefart
er en konkurranse som har blitt arrangert annethvert år siden 2006. Dette er
første gang vi prøver ordningen med at alle spisesteder får tilbakemelding
uavhengig av om de går videre i konkurransen eller ikke. Vi ønsker å bidra til
å motivere norske spisesteder til å satse mer på norsk matkultur, og håper
disse tilbakemeldingene vil betraktes som en konstruktiv oppmuntring. Vi setter
stor pris på deres deltakelse i år, og håper dere vil delta også neste gang.
Sammen kan vi gi et løft til bevisstheten omkring norsk mat og
kvalitetsråvarer!
Dette
er deres tilbakemelding på bakgrunn av skjemaene testerne fylte ut.
Spisested:
Store Ringheim Gjestetun
Dato besøkt: 26. juli 2012
Dato besøkt: 26. juli 2012
Mat:
Vossalaks; oksefilet; panna cotta
Laksen
med saus og grønnsaker var innpakket som en fin gave og så svært delikat ut.
Linsebønner ble servert ved siden av i egen skål. Dette så spennende ut.
Oksefileten var nydelig anrettet oppå en potetpai. Grønnsaker og saus var
lekkert lagt opp. Desserten så nydelig ut, pyntet med jordbær, krem og
sjokolade. Smaksopplevelsen var veldig god. Laksen ga en svært positiv
smaksopplevelse, og alle råvarene var nydelig tilberedt. Dette ville vært
vanskelig å få til selv. Oksefileten var passe stekt og veldig mør. Nydelig
saus med sopp hevet retten. Karakter 10/10 på både visuell presentasjon og
smak.
Kommentar:
Testerne fikk varme småbrød med hvitløkssmør mens de ventet, og kaffe
inkludert. Det var også gode porsjoner av rettene. Meget bra.
En
stor andel av rettene på menyen var typisk for regionen. Det var også en stor
andel lokale råvarer anvendt i maten som ble testet. Opphavet til
råvarene/rettene var greit og enkelt beskrevet i menyen. Lokal identitet var i
stor grad synlig i markedsføringen av stedet. Menyen var liten, men ble byttet
hver uke.
Betjeningen
viste upåklagelig service, og var effektive og vennlige. De var også svært
flinke til å presentere maten muntlig og svare på spørsmål. Karakter 10/10 på
service. Lokalene var flotte og innbydende, og testerne ble tatt godt imot og
fortalt om stedet. Inventaret var flott, og det var lyst og ryddig. Tydelig
gjennomtenkt. Koselige sittegrupper. Interessante utstillinger. Behagelig
musikk i bakgrunnen. Karakter 9/10 på atmosfære. Alt var nytt og rent, og ryddingen
var godt organisert. Toalettet var også fint, men det manglet såpe. Karakter
9/10 på renhold og hygiene.
Var
spesielt bra: Maten var nydelig tillaget og smakte kjempegodt. Stedet tilbyr
gode matopplevelser i gjennomførte lokaler med et helhetlig konsept.
Forbedringspotensial:
Lite å peke på. Området utenfor var kanskje litt uferdig, men så ut til å være
under arbeid. Et spennende sted å følge utviklingen til.
Ta
gjerne kontakt dersom dere har spørsmål eller tilbakemeldinger.
Ha
en flott høst!
Med
vennlig hilsen
Mari Gjengedal
Prosjektleder Ganefart 2012
Norges Bygdekvinnelag
Mari Gjengedal
Prosjektleder Ganefart 2012
Norges Bygdekvinnelag