Fredag 12.10. skal smaken stå i sentrum her på Store Ringheim, særleg korleis ulike typar vin framhevar eller motverkar ulike mattypar.
Me har kanskje alle opplevd det - sitja på ein restaurant og tinga ein betre middag ei sjeldan gong, og kelnaren spør kva du vil ha å drikka til maten...skummelt og heilt ukjend terreng for oss folk flest.
For min del endar det som regel med å følgja råda frå kelnaren. Og så kjem han med flaska og sler opp litt i glaset og ein skal sjekka....jaudå:)
Henning Dolve, mangeårig bartender og restaurantmann, røynsle frå Vinmonopolet og no tilsett i Winetailor, skal ta oss med inn i denne forunderlege verda av smak og usmak. Jau de las rett, feil vin til god mat kan rett og slett øydeleggja smaken av maten.
På kurset får me først innføring i korleis me skal bedømma vin med omsyn til farge, velositet, lukt og smak på rett måte så me kan sjekka vin slik kjennarar gjer det på neste restaurantvitjing.
Me skal smaka på fem ulike vinar; to kvite, to raude og ein dessertvin. Dei skal smakast grundig i saman med ulike mat som feitt, syre, umani etc og slik finna ut om denne vintypen kan passa til feit mat, syrlig mat etc. Skikkeleg interessant, sist eg var på eit kurs med Henning fekk eg nokre verkeleg store AHA opplevingar.
Etter kurset serverer me eit utvald knippe norske spanande ostar og fingermat på ein stor tallerken, i baren har me eit godt utval vinar i glas denne kvelden slik at kunnkapane kan setjast ut i praksis med ein gong.
Høyrest dette ut til å vera ein lærerik og kjekk kveld?
Ta med vener og kjende og meld dykk på på tlf 95406135 eller post@storeringheim.no
Heile kvelden med kurs og god mat kostar berre kr 480,- pp
Me har avgrensa med plassar for at alle skal få godt utbyte av kurset så det kan vera lurt å vera tidleg ute:)
Me har kanskje alle opplevd det - sitja på ein restaurant og tinga ein betre middag ei sjeldan gong, og kelnaren spør kva du vil ha å drikka til maten...skummelt og heilt ukjend terreng for oss folk flest.
For min del endar det som regel med å følgja råda frå kelnaren. Og så kjem han med flaska og sler opp litt i glaset og ein skal sjekka....jaudå:)
Henning Dolve, mangeårig bartender og restaurantmann, røynsle frå Vinmonopolet og no tilsett i Winetailor, skal ta oss med inn i denne forunderlege verda av smak og usmak. Jau de las rett, feil vin til god mat kan rett og slett øydeleggja smaken av maten.
På kurset får me først innføring i korleis me skal bedømma vin med omsyn til farge, velositet, lukt og smak på rett måte så me kan sjekka vin slik kjennarar gjer det på neste restaurantvitjing.
Me skal smaka på fem ulike vinar; to kvite, to raude og ein dessertvin. Dei skal smakast grundig i saman med ulike mat som feitt, syre, umani etc og slik finna ut om denne vintypen kan passa til feit mat, syrlig mat etc. Skikkeleg interessant, sist eg var på eit kurs med Henning fekk eg nokre verkeleg store AHA opplevingar.
Etter kurset serverer me eit utvald knippe norske spanande ostar og fingermat på ein stor tallerken, i baren har me eit godt utval vinar i glas denne kvelden slik at kunnkapane kan setjast ut i praksis med ein gong.
Høyrest dette ut til å vera ein lærerik og kjekk kveld?
Ta med vener og kjende og meld dykk på på tlf 95406135 eller post@storeringheim.no
Heile kvelden med kurs og god mat kostar berre kr 480,- pp
Me har avgrensa med plassar for at alle skal få godt utbyte av kurset så det kan vera lurt å vera tidleg ute:)