lørdag 3. mars 2012

Ægir ølsmaking med spanande meny :)

Den 17.03. skal me ha ein kveld i Ægir sitt teikn. Vegard frå Ægir kjem og held eit foredrag om øl generelt og Ægir spesielt. Deretter vert det høve til å smaka på produkta deira - både gamle travarar og nye og meir ukjende produkt. Fokuset vert på øl og mat - det er no så mykje godt og forskjellig øl på marknaden som kan passa til det meste av matrettar. Ølsmaken kompletterer smaken til maten og gjev ei endå betre oppleving. Mykje på same måten som vin men likevel annleis.
Me får hint om kva øl som passar til ulike middagsrettar og til dessertar.

Dette vert ein kveld alle som er interessert i øl og alle som er interessert i mat må få med seg!

Etterpå diskar kjøkkenet opp med ein meny som er spesialtilpassa til kveldens tema, nemleg ein ølmeny der alle rettane har øl som ein av ingrediensane!
Noko liknande skal de leita lenge etter :)

Berre ølsmakinga og foredraget kjem på kr 200,- pp, men kvifor stoppa der - helaften med tre rettars middag og foredrag med smaking kostar ikkje meir enn kr 620,- pp

Ingenting å drøya etter  - ring 95406135 og ting!


Ølkveld meny

 Forrettar:

1.    Rakefisk ,servertpå flatbrød med hakka sjalottlauk,

salatmiks og laksekaviar.

Kr 100,-


2.    Cheddarost ølsuppe med bacon
Kr 90,-

 Hovudrettar:

3.    Ølbresert kje og korv kokt I øl, server med potet og fennikel

stappa, rosenkål og gulrot. Traktkantarellsky.

 Kr 295,-


4.    Steikt Salmalaks innbakt i øldeig, server med ostesaus,

salatmiks og laksekaviar.

 Kr 275,-


Dessert:

5.    Heimelaga sjokoladetrøflar med ølsmak server med

Lynchburg Imp. Porter frå Ægir.

 Kr 110,-