onsdag 20. juli 2011

Smørrebrød

Då skal me ha ope i morgon og på fredag, laurdag skal me i brudlaup til nevøen vår, Morten, så då vert det stengt. Likeeins på søndag. Men så prøver me å koma inn i ein rutine med ope frå torsdag til søndag. Framleis med lett mat sidan det er Svein som kokkelerar, men det er god lett mat.
Me har satsa ein del på Danske Smørrebrød, dette fordi dei er etevenlege og smaksrike og har ein stor variasjon. Med etevenlege meiner eg at pålegget er lagt opp på rugbrød som er lett å skjera med vanleg kniv slik at det er enkelt å eta med kniv og gaffel. Eg har alltid irritert meg på baguettar og doble rundstykke som vel kan sjå lekre ut men dei er umogeleg å eta med verdigheit - reknar med at dei fleste har sølt majones og anna under forsøk på å eta slikt :)
Me har funne ein del oppskrifter i ei bok utgjeve av Ida Davidsen, i tillegg har me funne fram til ein del variasjonar på eiga hand. Sjølv om dei er Danske er råvarene Norske og helst kortreiste, me brukar mellom anna røykt aure frå Stamnes i staden før røgelax og me brukar spekekjøt frå Voss i staden for røget fårekjøtt. Majones, soppstuing og anna vert sjølvsagt laga frå botnen - ingen spann og tuber her.
Så de treng ikkje reisa til Danmark for å eta smørrebrød - stikk berre oppom Store Ringheim :)